top of page

vr 09 feb

|

Bibliotheek Benoordenhout Den Haag

Spirituele Psychologie

Spirituele Psychologie Spirituele psychologie biedt een andere kijk op de persoon als geheel - de integratie van geest, lichaam en ziel. De innerlijke stem die we weleens horen als we een moment van stilte ervaren. We weten vaak diep van binnen wat voor ons het beste is maar dat wordt vaak onderged

Registration is closed
See other events
Spirituele Psychologie
Spirituele Psychologie

Time & Location

09 feb 2024, 10:00

Bibliotheek Benoordenhout Den Haag, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag, Netherlands

Guests

About the event

Spirituele Psychologie  Spirituele psychologie biedt een andere kijk op de persoon als geheel - de integratie van geest, lichaam en ziel. De innerlijke stem die we weleens horen als we een moment van stilte ervaren. We weten vaak diep van binnen wat voor ons het beste is maar dat wordt vaak ondergedompeld in de dagelijkse sleur van het leven. We ervaren het leven maar ons systeem definieert hoe we daar op reageren.  In zes weken maken we een begin met dit fascinerende onderwerp. In de eerste week kijken we naar principes van spirituele psychologie, wat wordt hieronder verstaan? In de weken daarna onderzoeken we, soms door middel van oefeningen, de verbinding tussen lichaam en geest. We kijken hoe wij onszelf zien en hoe anderen ons zien en wat voor invloed dat heeft op ons dagelijks functioneren; door het vast te houden of juist los te laten.  Hoe mindful leven we? Waar zijn we ons van bewust en wat zijn ons blinde vlekken - want die hebben we allemaal (you don’t know what you don’t know!).  Ons eigen systeem is wat ons soms staande houdt maar hoe is dat tot stand is gekomen, bewust en onbewust? En hebben we alles nog nodig?  Er is ook aandacht voor relaties en verbindingen; wat is de verhouding tussen spirituele groei en een gezonde relatie? Vergeving is een zeer belangrijke onderdeel van het proces van heling maar hoe doe je dat en waarom is het zo belangrijk?  In de laatste week kijk je, als je dat fijn vindt, hoe je aan de hand van de nieuwe inzichten een stappenplan kunt maken voor je eigen proces en vanuit je eigen positie.  Ga deze cursus in met een open mind en nieuwsgierige houding! En neem al je vragen én een notitieboek / schrijfblok met pen mee.  N.B. Wanneer je lid bent van de cursus spirituele psychologie, ontvang je 10% korting op deze cursus. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

  • 6 lessen van 2 uur
  • Schrijf je op tijd in. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus op de genoemde datum kan starten.
  • Carol Greenshields
  • Bibliotheek Benoordenhout

Startdatum

vrijdag 9 februari 2024 - 10:00

Lesvorm

Op locatie  Cursus spirituele psychologie

Share this event

bottom of page