top of page

di 20 feb

|

Bibliotheek Benoordenhout, Den Haag

De geheime taal van tekeningen

Wist je dat een tekening een momentopname laat zien van de onderbewuste lagen van de tekenaar? In deze cursus ga je kijken waar je het maken van tekeningen voor kan gebruiken en hoe je anders naar een tekening kunt kijken. Je zult de kracht van tekeningen ontdekken en

Registration is closed
See other events
De geheime taal van tekeningen
De geheime taal van tekeningen

Time & Location

20 feb 2024, 14:00

Bibliotheek Benoordenhout, Den Haag, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag, Netherlands

About the event

De geheime taal van tekeningen

Wist je dat een tekening een momentopname laat zien van de onderbewuste lagen van de tekenaar? In deze cursus ga je kijken waar je het maken van tekeningen voor kan gebruiken en hoe je anders naar een tekening kunt kijken. Je zult de kracht van tekeningen ontdekken en ervaren hoe het lezen ervan bijvoorbeeld kan helpen om situaties in het leven beter te begrijpen. In vijf bijeenkomsten geeft de docent je inzicht in het zien van de geheime boodschappen van tekeningen en hoe je ze kunt gebruiken. Je gaat zelf ook tekenen. Laat daarbij je verwachtingen los en voel je vrij om iets te maken. Iets waar jij blij van wordt, qua vorm en kleur. Mocht je een beroep hebben waar je met mensen (volwassenen of kinderen) werkt dan zal er ook aandacht zijn voor beroepstoepassingen. De docent zal toelichten hoe zij tijdens individuele therapiesessies het tekenen gebruikt, maar dit vormt niet de focus van deze cursus. ‘Ik kan niet tekenen’ is niet van toepassing. Als je het niveau van een 5 jarige hebt, dan zit je goed. Voor deze lessen neem je zelf de volgende materialen mee:

  1. papier (A4)
  2. potlood
  3. crayons / kleurenpotloden
  4. oude tijdschriften

Aan het einde van de cursus heb je kennis van hoe je anders naar lijnen, kleuren, positie en eigenschappen van een tekening kunt kijken en heb je ervaren om de mogelijke geheimen van een tekening te zien. N.B. Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvang je 10% korting op deze cursus. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

  • 5 lessen van 2 uur Toon details
  • Schrijf je op tijd in. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus op de genoemde datum kan starten.
  • Carol Greenshields
  • Bibliotheek Benoordenhout Toon adres-info

Startdatum

dinsdag 20 februari 2024 - 14:00uur

Lesvorm

Op locatie

Share this event

bottom of page